Vart tog sommaren vägen?

Jag fick mig nästan en chock idag när jag kom på att det nästan bara är tre veckor kvar av sommarlovet. Det är katastrof. Jag förstår ingenting. Vart har sommaren tagit vägen? Jag kommer ihåg de somrar man låg på stranden nästan varje dag. De somrar man näst inpå tröttnade på att bada, och vara ute i solen. Vart tog den sommaren vägen? Alla sena nätter, mysiga grillkvällar?

Jag förstår ingenting alltså. Om tre veckor sitter vi där i skolbänkarna och andas in den något tunga luften. Kommer det att gå lika snabbt då som detta, längsta sommarlovet någonsin har gått? Kommer nästa läsår gå lika fort som ettan? Ibland blir man nästan rädd för tiden. Man vill så mycket, hinner inte med allt. Men om man väl hinner så...

Att vädret ska han en sådan makt. Jag undrar om det varit någon dag under dessa veckor då det inte fallit en enda droppe? Jag tvivlar. Okej, några dagar kanske. Men bannemej. Det har nog regnat nästan varje dag. Mulet har det varit om inte annat.  Det är helt galet.
Tre veckor. Det är ju inte lite egentligen. Jag menar, det finns de som knappt har någon semester alls! Och här sitter jag och deppar. Nej, usch. Detta sommarlov kanske till och med var/är för långt? Vi är för bortskämda helt enkelt. Nej, nu ska jag göra något bra de här sista veckorna. Något som man aldrig gör annars. Jag har tjatat om att jag ska sy och nu ska jag bannemej göra det. Bara för sakens skull.


Dagens musik: Allt med Coldplay.


Sedan måste man ju komma ihåg de stunder då solen faktiskt tittat fram.  I Västervik, på Saltärna och på gårdagens Skarasommarland var det riktigt fint, men Jönköping kanske det vilar någon slags förbannelse över...


Nästa: High chaparral!

Hej och hå! Jag måste ladda inför imorgon. Hitta mina värsta västernkläder. Där lät det som att jag har mycket sådana kläder att välja emellan. Det var ju lite lögn. Men jag har ju en ganska tuff rutig skjorta..


image24

Amélie från Montmarte

image23

Missa inte denna underbara film ikväll på TV4 film klockan 19.00.

Inspiration

I förrgår besökte vi en underbar butik här i Västervik. Jag kände mig lagom "turistig" när jag sprang runt med kameran i handen...


fghghghhfdhd
Båt

VÄSTERVIK

Idag har jag visserligen knappt varit i Västervik. Idag har jag varit i Figeholm där morf och morm har husvagn. Mycket trevligt faktiskt. Solen sken, fast ibland blåste det lite väl mycket. Men man ska inte klaga. Just nu känns det som att det är fint väder bara det inte regnar. Hur molnigt det än är.
Jag badade till och med idag. Så varmt var det. Jag och syster-yster hoppade runt där, i havet. Nu börjar det verkligen bli sommar (eller okejdå. den är halvvägs förbi. Gulp.). Fick klump i magen idag när jag var inne på bilddagboken. Min vän Malin har lagt upp höstens schema. Ussch. Kan man inte vänta med det tills vi börjar istället? Buhuu.
Men en glad lite sak fick jag reda på: tjejerna som ska börja i ES2D (för dig som inte vet-min klass) - klassträff. Låter mycket najs!


Blommor


SNART BÄR DET AV IGEN

Idag har jag hängt (haha) med min kära vän Linn. Det var mycket trevligt. Vi började med att vimsa runt lite på stan. Sedan gick vi och åt. Ja, det var väl det vi gjorde. Men trevligt, och gott var det! Jag införskaffade mig två heta nagellack. Ett väldigt ill-rosa och ett väldigt blått.
När jag kommit hem såg jag Spiderman. För första gången. Fast när jag väl såg den kändes det som att jag hade sett den förut. Kanske hade jag det. Kanske inte. Det får förbli ett mysterium.
Imorgon bär det av till Västervik. Vad jag ska göra där vet jag inte riktigt än, men det ordnar sig nog. Jag har en sprängande åsk-huvudvärk. Känns lite lagom kul. Nu ska jag ut och möta min vän Josefine som jag inte träffat på väldigt väldigt länge.
Känner att min blogg mer och mer börjar likna en dagbok. Kanske för att jag inte orkar skriva vanlig dagbok. Men tro inte för mycket - jag tänker inte avslöja några snuskiga detaljer om mitt s u p e r i n t r e s s a n t a liv.


Favorittröjan

Nu ska jag gå ut och blänka med mina naglar. Blink, blink! Undra om de lyser i mörkret..


YOU'RE BLOWING IT

You're blowing it

Oh yes. Jag gillar min nya tröja. Det var inte så lätt att fota den, men det står ialla fall "You're blowing it". Tyckte att det var lite klyftigt sådär. Haha. Jag är så tröööööööööööött. 80-års fester kan visst vara ganska vilda. Och hålla på länge. Fast man kanske inte behöver vara vaken längst alltid. Men jag blev lite smått tvingad. -"Vi kommer ju inte träffas på 10 år, när det är 90-års fest" fick jag höra ett antal gånger. Snork och snark. Men fy sjutton var kul det var!

KAN MAN VARA MER SEG?

Aah. Solen gassar och ljuv musik strömmar runt i rummet. Skönt. Befinner mig dock inte längre på ön. Nu är jag hos Anna "i stan"- Ronneby. Vad skönt det har varit ändå, med en "internet paus" (kunde ändå inte låta bli nu..). Fem dagar har gått sedan jag satt och förstörde hjärnan med farlig strålning (eller den kanske inte är så farlig?). Jag och Anna tyckte till och med att det kändes lite ovant att se trafik. Det kanske var lite överdriv. Haha. Fem dagar har jag varit på ön, och det har varit alldeles, alldeles.. underbart! Solen har skinit varje dag (eller lite regn föll en dag), vi har klafsat runt i kobajs, tältat, käkat och fiskat. Jag längtar redan tillbaks. Men ikväll blir det fest. Tosiabonnadan. Har aldrig varit på det förut och vet inte om jag har missat något, antagligen inte. Men vad gör man inte för att få vara med Anna den sista kvällen? Imorgon åker jag hem. Jag lär vara lite halvdöd. Det har nämligen inte blivit så mycket sovande de här dagarna. Eller, det har blivit sovande länge, men inte mycket. Liksom lite såhär: Upp-klockan är jättemycket!. Frukost. Lunch en timma efter och sedan mat mat mat. Och sedan har det gått runt så. Inget vettigt har vi gjort. Men måste man göra det hela tiden? Jag känner nu den där sommarlovskänslan som man ska känna. Hurra!
Så  alltså. 80+50-års fest imorgon. Jag är väldigt laddad. Vad ska man ha på sig? Hum. Det får jag fundera på.
Det här är nog det segaste jag skrivit på länge. Men vad gör det? Det är ju sommarlov.

Träning med träningsnarkoman - gick ganska bra ändå...

Idag har jag verkligen varit duktig. Först bakade jag och mamma bullar. Vi lekte att vi jobbade på ett bageri, och gled runt på raggsockar. Ja, ibland kan man verkligen få till det. De blev jättegoda och jättestora. Bullarna alltså, inte sockarna. Mums! Jag har även skrivit ett brev till min italienska brevvän Marta.
Sedan åkte jag ner för att möta min vän Gustaf i stan, för att sedan gymma (!) på Friskis och svettis. Första gången jag gymmat "seriöst". Om man nu kan kalla det det. Mycket tid gick till att kolla in hur man skulle göra. Men det gick bra. Jag känner redan att musklerna börjar ploppa upp (öhm, nästan).
Gym är nog inte min grej. Har alltid haft lite svårt för spännisar, och då är väl inte ett stort gym det rätta stället att sätta sin fot på...
Två av mina vänner: Sanna och Julia befinner sig i England. Jag vill också. Nästa år blir det språkresa, eller efter gymnasiet, då blir det garanterat England. Förlåt att jag tjatar, jag kan bara inte låta bli det.
Imorgon bitti bär det av till ön. Jag tror nästan att jag är förälskad. I ön alltså.
Nej, nu känner jag att jag slösar bort min tid. Jag borde ju packa!

Dagens musik: Miss Li - www.myspace.com/experiencemissli

Miss Li

SORGLIGT, MEN SANT...

Sista dagen idag på jobbet. Det kändes nästan sorgligt att säga farväl. Jag menar, en månad är ju en ganska lång tid. Så, vi hade kramkalas i bussen på väg hem. Jag är så lycklig över att jag fick vara just på Brunstorps dagläger. Även om jag trodde att det skulle bli roligt så blev det ungefär 100 gånger roligare.
En sak jag märkt under denna tid är att man inte ska avslöja sin msn. Jag menar, gör man det för ett barn, så vill alla ha den sen.. Hjälp. Jag kommer bli helt utmattad om jag ska skriva till alla. Fast det kan ju vara roligt ändå. Inte att vara utmattad, men att hålla kontakten med sina nya kompisar. Hoho.
Gjorde ett recept från www.arla.se ikväll och det blev riktigt gott och lyckat! Ska garanterat göra om det. Mums!


Morotssallad med fetaost

Ingredienser

4 - 5 morötter, ca 500 g
1 gul lök
1 tsk senapsfrön
2 msk smör
1/2 msk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1/2 dl grovhackad persilja
150 g Apetina feta

Gör så här

Skala morötterna och löken. Skär i skivor. Fräs senapsfrön i smör i en stor stekpanna. Lägg i morötterna, fräs ca 5 min. Rör om då och då. Lägg i löken, låt fräsa med på slutet. Smaksätt med ingefära, salt och persilja. Smula över osten.

Morotssallad med fetaost

Källa: Arlaköket nr 4 2003

SNART

Sitter och drömmer mig bort. På måndag befinner jag mig på ön. Där ska tältas med Anna, badas, ätas (Jag och Anna är bäst på att äta mest). 
På måndag, det är då sommarlovet börjar, på riktigt.

Gunga

Det här var väl ändå droppen...

Känns som att jag alltid snackar om vädret, men. Usch. Regn, regn. Och inte bara en liten skur utan nej, nu ska det regna hela dagen lång. Var och köpte fint regnställ idag. Mamma och pappa tyckte att jag behövde det. Och de hade visserligen rätt.
Nu sitter jag och drömmer mig bort. London. Min favoritstad av alla. Har visserligen bara varit där en gång men ändå. Det känns liksom som att det är meningen att jag ska bo där. Haha. Jag tänkte att jag skulle göra ett Londonfotoalbum. Det måste jag göra. Ett sommarlovspyssel. Hurra. Eftersom att nästan alla kommer att vara bortresta när jag slutar jobba...


Emma och Emma

Ännu en solig dag. Underbart det. Och ännu en dag med kortspel, bad (jag badade dock inte idag, men var "tvungen" att följa med barnen ner till Vättern. Trodde de skulle vara där i fem minuter men det blev visst så att de stannade där i en halvtimma. Snark och plask!...) Min fd. jobbarkompis Emma kom och hälsade på lite senare. Och sedan bar det hem med buss och Emma hängde med mig.
Så här sitter vi  nu. Har precis ätit gott och ska snart spela sims. Kalla mig nördig, men fy sjutton vad kul det är! Du som inte erkänt ditt sims-jag, gör det!

image4

Första juli och SOL

Efter många dagar fyllda med regn så kommer en sån här underbar dag med solsken och värme. Och första juli är det också. Vad tiden ska gå snabbt. Jag blir lite rädd.. För en vecka sedan var det midsommar. Så mycket av sommaren är ju kvar, skönt det. Och en vecka kvar på jobbet (som i och för sig är hur roligt som helst..) sedan är det riktigt sommarlov!
Idag har jag varit på Attarpsbadet och badat. I inte mindre än fem timmar. Badade dock inte hela tiden, men ändå. Snacka om att ta vara på vädret. Fikat har jag också gjort. En hel del.
Tog den här bilden på midsommarafton på min favorit-ö (öhm, inte för att jag brukar flyga runt bland olika öar, men mitt favoritställe då..). Tyckte den kunde symbolisera vad jag ätit idag.

image1

Dagens musik: The Police. Laddar inför konserten i Globen 30:e augusti. Jag och pappa ska gå.Wihooo!!

Välkommen till min nya blogg!

Jag, Emma

NAMN: Emma
GÖR: Har just nu sommarlov, annars pluggar jag estet-musik. Börjar tvån till hösten...
ÄLSKAR:  Mina vänner, familj och andra som är inblandade i mitt liv (dock inte alla..), musik (väldigt mucho), sjunga, spela piano, skriva, läsa, kläder, inredning.. Ja, mycket.
LYSSNAR PÅ: Mycket. Det varierar lite vad jag lyssnar på, men något som alltid är som choklad för mina öron är Beatles och Coldplay. Säkra favoriter.
HÄR BEFINNER JAG MIG HELST: På en viss liten ö i Blekinge. Där skulle jag kunna vara jämt. Skärgården. Javisst.
FAVORITDJUR: Mohaha. Lite kul att ta med det. Jag fick nämligen ett nytt nu förra veckan. FÅR. De är bara för söta. Och lamm. Bäääääääääääää.
LÄSER; Ganska mycket..

Åh, spännande det här..
Emma

RSS 2.0