Retromobilen lider mot död

Min kära mobiltelefon, som jag haft i mer än fyra år (det måste nästan vara rekord på hållbarighet) har nu sjungt på sista refrängen. Eller versen. Den fungerar utmärkt. Bara ett problem. Man kan inte prata i den. Så, i veckan som kommer ska jag få en ny. Kanske borde man tycka att detta är lycka, men jag fasar över denna stund. Min mobil har blivit som en riktig trogen vän. Tänk vad många fina sms man har fått med den. Och tänk hur långa samtal den har fått uthärda.

Fart, fläng och mystiskt busskrångel

Vilken helg. Jag är så trött och seg så jag nästan somnar. Och klockan är bara två. På dagen. Veckan har varit fin. Har befunnit mig på Brunstorp i det härliga svenska vädret. Hurra för Sveriges somrar. Denna lilla helg har bara flugit iväg. I fredags var jag på en libanesik restuarang med ett gäng damer och firade Helen, som just fyllt år och kommit hem från ett helt år i Frankrike. Paris. Jag smälter. När hon åker tillbaks ska jag ta mig sjutton åka dit och hälsa på. Jag menar, gillar man Paris så mycket som jag (som inte ens har varit där) så måste det vara något himmelskt. Igår klev jag upp, tidigare än vanligt för att vara lördag, och cyklade iväg till Sofiagården där jag skulle ta hand om barn. Jodå, jag har nämligen fått jobb. Som barnvakt/ledare. Så igår bakade vi chokladbollar, kollade på film och rev nästan hela gården. Tänk att det kan finnas så mycket fart och fläng i fem små söta barn. Hur går detta till?
Idag gick jag upp ännu tidigare för att åka dit. Det blev ännu mer chokladbollsbakande och ännu mer fart och fläng. Snart ska jag lägga mig och kolla på de sista avsnitten av SATC. Igen.
Något som slog mig förut var att jag bakat chokladbollar hela fyra gånger denna vecka. Fortsätter det i denna takt kommer jag nog snart se ut som en.
Och just det. Igår, efter att jag kommit hem från dagens arbete, skyndade jag mig som attan för att hinna åka till Sanna, där det skulle bakas pizza med henne och några andra trevliga typer. Så, efter att jag flängt runt hemma, satte jag mig först på ettan och åkte till östra centrum för att sedan hoppa på buss nummer tio, som skulle ta mig till Sanna. Men nej. Helt plötsligt, när jag åkt ett tag, märker jag att jag är helt ensam på bussen. Chauffören ropar och frågar vart jag ska, och jag vet ju faktiskt inte riktigt, så jag tar mig fram till honom och säger att, tja, det ligger i alla fall ett Netto där. Det var visst väldigt roligt. Då hade visst bussen ändrat körning, så denna buss kör alltså inte längre till Sanna, utan den stannar mitt ute på Solåsen. Och chauffören som fattar nästan lika lite som jag, och ringer till något slags upplysning. Till slut kommer det fram att det är linje 19 jag ska ta, så då kör chauffören tillbaka till ö. centrum med mig. Under denna resa har vi trevliga samtal om Sveriges väder och om hur mycket man jobbar när man är busschaufför. Jag hinner också få reda på att denne man kommer från Irak. Till slut stannar bussen och så pekar han att jag ska gå över till andra sidan, och vänta på att linje 19 ska komma. Och där står jag och väntar, en hel kvart, och så ser jag att det kommer en liten buss med siffrorna 19 på. Men, problemet var, att det kom på den andra sidan. Då säger en kille, som jag stått och pratat med ett tag (han skulle nämligen också ta denna okända buss) att jag ska vakta hans saker medan han spinger över och kollar. Men, då kör bussen iväg, och där står vi, helt fast. Och det var evigheter tills nästa buss skulle gå. Så, då drog jag mig hemåt. Helt matt, efter en hel dags barnlekande och sedan över en timmes busskrångel. Så, det blev ingen pizza och inget häng med skolvänner. Det blev pannkaka och vila istället. Men, men. Mycket ont kan man säga om Jönköpings nya buss-system, men jag fick i alla fall två nya vänner. Busschaffuören (som lurades) och solglasögon-killen (som faktiskt såg ganska bra ut). Inte illa. Inte illa alls.


Dagens tår

Det är inte ofta man gråter nuförtiden, men idag föll det inte bara en tår utan massvis när jag såg de två sista avsnitten av Sex and the city. De allra, allra sista avsnitten av en av de mest lyckade julklappar jag fått. Har skjutit upp detta, att se slutet av serien alltså, i evigheter, eftersom jag visste att det skulle bli sorgligt. Och visst blev det. Jag har liksom sett avsnitt efter avsnitt, vissa (eller rättare sagt väldigt många) till och med flera gånger. Men från och med idag har jag sett alla. Snyft.

Midsommar precis som den ska vara

Vilken fantastisk helg. Långhelg till och med. Har spenderat den på Sveriges finaste ö, med två av Sveriges skönaste blondiner: Emma och Anna. Vi drog iväg i torsdags i en fullpackad Volvo, Emma, jag och c&o, helt fulla av förväntan inför årets finaste fest. Midsommar. Till och med ordet är fint. Väl framme blev det mat, och efter det har det bara fyllts på mer och mer i kistan. Jag tror jag sa det förra året med, men, såhär mycket har jag nog aldrig ätit. Nåväl, gott har det i alla fall varit. Dagen efter var det ju den stora dagen, och vi vaknade i vår lilla lekstuga med skinade sol. Ganska chockade över detta steg vi upp och åt en väldigt god frukost. Sedan bar det iväg till ängen där vi skulle klä midsommarstången. När detta var klart vandrade vi hem igen för att äta riktig festmiddag. Fjorton personer närmare bestämt satt vi runt bordet under denna måltid. Trevligt värre. Framåt sex drog vi oss tillbaka till ängen där det skulle dansas, men då började regnet falla. Då blev det fika istället, och sedan dans. Och det var nog roligaste midsommardansen någonsin. Det var roligt redan från början, men när jag blev uppbjuden av en trevlig prick med en väldig frisyr blev det genast mycket roligare. Som sagt, riktigt trevligt. Sedan blev det kväll och "Salta puben" öppnades, och jag hällde i mig en massa sockerdricka och knaprade jordnötsringar. Sedan blev det lekstuga och sent. Sedan har tiden bara runnit iväg, och nu ligger jag här i sängen med tankarna om att sommarlovet faktiskt har börjat. Det är inte förrän nu man förstått det. Något som retar mig något är att jag fotat enormt snålt denna helg. Så nu har jag försökt fånga sommarkänslan med ord, och kanske har jag lyckats. Kanske inte. Något som är (nästan) säkert är att jag ska köpa en riktigt (förhoppningsvis) bra kamera i sommar, och då, DÅ ska det fotas. Men jag vet redan nu att jag förmodligen är lite för lat för att lägga upp dem. Men det ska ordnas. Latheten alltså.

Host, host

Host, host och fräääs.


Vad jag kommer att göra på sommarens regniga dagar

Sommarens regniga dagar (om det nu blir några) kommer jag att spendera framför mitt piano (eller orgel) och spela denna härliga melodi, La Valse d'Amélie, från en av mina favoritfilmer Amelie från Montmartre. Detta blev nämligen sommarens pianoläxa som jag fick efter att jag nämnt att jag brukar klinka på den lite då och då. Så nu har jag något att bita i. Men jag har gett mig den på att jag ska klara den, så, så får det bli!


Gömmer mig från solskenet

Här sitter jag, inomhus, och kollar på ett visst partis heta diskussioner på tv. Jag orkar verkligen inte gå ut. Det är nog ganska mycket jag inte orkar idag, eftersom jag inte sov så värst mycket inatt  Kanske berodde mitt pigga jag på att jag sov bort nästan hela min söndag. Kanske. Så idag har jag gått runt med mina rosa solbrillor och sett väldigt frän ut (eller inte).
Helgen var ialla fall allt annat än tråkig. Jag har träffat en hop med vänner, grillat och badat i massor. Tänk, att nu är det verkligen sommar. På riktigt. Idag började till och med sommarlovsmorgon. Nu är det bara sommarlov som fattas. Och på torsdag. Då ska det firas!


Åh, det är skönt när mitt Jönköping är grönt

Idag på vår sista textkommunikationlektion (yes!)  var vår uppgift att vandra runt och fota. Och sedan skriva om en av dessa bilder. Jag valde en mysig bild på rådhusparken, där jag beundrade Jönköping under sommaren. Ingen överdrift där inte. Och inte nog med detta, idag har jag ätit färskpotatis, gräddfil och gräslök. Kan det bli mer sommar än så? Jag tvivlar.

Och Grattis till min kära vän Malin som idag fyller arton. Inte nog med det, hon har även klarat sitt teoriprov till körkortet. Vilken dag!

Nästan för bra för att vara sant

Den sjuttonde september, om endast några få månader, sitter jag fastbänkad i vår kära glob. Globen alltså. Tänk, att efter flera års lyssnande, så ska jag liksom se dem framför mig. Och höra Chris Marins vackraste stämma, alldeles, alldeles live. Jag kan knappt tro det. Puh.

                               image79

Första juni och första doppet

Jag måste, måste lära mig franska.


RSS 2.0