Och snart kommer jul-känslan

Idag var jag och mamma på julmarknad. Riktigt, riktigt trevligt. Men väldigt trångt. Stället doftade ljuvligt av glögg, och var sådär mysigt som julen bara ska vara. Men jag kan ändå inte förstå att det snart är jul. Det är ju dock en månad kvar, men, snart kommer den, den efterlängtade julen. Men innan dess, ska det hinnas med en väldans massa luciatåg, uppsjungning, prov hit och dit och ja... lite julklappsinhandling. Sedan är det bara att slappna av.
Jag förstår inte vad som hände igår. Daniel åkte ut. Han har ju varit anledningen til att jag har suttit där framför tv:n på fredagarna. Och nu är det över. Jag förstår mig inte på det svenska folket.
Något har hänt med mitt hår. Jag har nästan dreadlocks. Jag borde borsta det. För att tänka på annat råkade jag hamna på Gudrun Sjödéns fina hemsida. Ibland, eller ofta, är det väldigt retligt att man bor i lilla Jönköping. För att denna härliga utstyrsel skulle jag annars inte tacka nej till. Det skulle nog dock min plånbok. Nej, nu ska jag ta tag (haha) i mitt hår. Innan jag ser ut som en... golvmopp.

image43


Och det är mörkt

Måndag. Sång- och pianolektion, musikalrep och psykologiplugg. Är mycket nöjd med vad jag gjort idag. Fasar dock över morgondagen. Tisdagar är det värsta jag vet. Kanske inte det värsta, men, rys. Nu är det läggdags.

Det är något visst med söndagar

Det har varit en ovanligt bra helg, måste jag säga. I fredags var det mys med syster Ellen: idol-tittande och smarrig mat, och igår for jag, pappa och Ellen iväg till Götet. Underbara stad. Jag och syster vimsade runt en hel del. Jag hade liksom inbillat mig att jag skulle hitta bättre än vad jag gjorde. Och det märktes tillslut. Att det bara var inbillning, alltså (jag har trots allt typ aldrig vandrat runt där själv, bara med mer Göteborgs-erfarna). Men tillslut hittade vi några mysiga butiker och slog oss sedan ner på ett jättemysigt café. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan henne. Min syster alltså. Hon är ta mig sjutton bäst. Trots att hon är så liten, så går hon liksom att prata med, skratta med och bara vara med. Det är kärlek.
Hittade mig en väldigt fin tröja där också. Väldigt fin. Jag måste ta mig sjutton ta tag i mitt bloggande och lägga in lite bilder. Det får bli någon annan gång. Typ nästa år. Det är helt körigt nu. Lite överdrivet, men det är mycket. Luciaövningar och en massa, massa prov. Som sagt, livet leker!


Bästa skolan

Ja, nu är det bevisat. De som går på PB de mest nöjda eleverna. Man ser ju bara på mig, jag är ett väldigt bra exempel. Så oerhört nöjd! Nästan böjd, nöjd är jag.
Något jag lade märkte till idag är att det bara är en månad kvar till lucia. Det känns som att det var nyss man skrattade åt att det var så tidigt att börja öva inför det omtalade luciatåget, och nu helt plötsligt är det november, snart december. Ibland är tiden min ovän. Eller, rättare sagt, alldeles för ofta.




Flitig som en myra

Tänka sig, vad flitig man kan vara ibland. Igår storstädade jag (mitt rum), så att det numera blänker, och idag har det studerats matte till 100%. Inte bara suttit en kvart eller så, nej, snarare gjort flera, flera sidor. Är mycket nöjd med detta. Om man ändå alltid var ledig på måndagar. Det vore något alldeles underbart. En extra lång helg liksom. Det tycker jag att alla är värda. Nu bär det av till Malin. Lite roligt måste man ju få ha också.

Lördag

Annorlunda lördag. Den välkända (?) PB-dagen. Dock inte så rolig, måste jag ändå erkänna. Men, nu är det över och som tack för att vi befann oss i skolan tre timmar, är vi lediga hela dagen på måndag. Livet leker.


Tisdag - hatdag

image42

Två Mr Yamamoto - kan det bli bättre?

image41

Är helt slut efter gårdagens roligheter. Spenderade min natt hos Julia, Mr Yamamoto även kallad. Vi satt och darrade ikapp framför två skräckfilmer. Fy. Något jag frågade min vän, var att: varför ser man alla dessa filmer, när man blir så attans rädd?
Sent blev det också. Som vanligt. Jag var lite rädd att Julia skulle köra "pingusången" mitt i natten, som hon brukar. Men istället började hon snacka om att "nu ska vi gå borsta tänderna - haaard roooock". Det där hardrockandet körde vi med en bra bit in på natten. Nu i skrivande stund ser det inte så roligt ut, men, tro mig. Det var roligt.
Något som också borde nämnas är vad jag har gjort idag. Vandrat på Dumme mosse. Och sedan stannat och grillat. Sedan blev jag avsläppt på Dalvik, där jag hoppade på bussen, som skulle ta mig hem. Och där satt jag, helt uppslukad av min grilldoft som jag fått med mig. Undrar om resten av bussen också kände den? Hemska tanke.

Kanske världens mest konstiga komplimang, men det var i alla fall en komplimang

I min soffa, framför en film, för ganska länge sedan.

- Vad gör du?
- Nej, jag sitter bara och tittar på din näsa. Den är så fin, i profil.
-Ehm?
- Ja, kolla min! Min är liksom värsta bollen...


"Ditt kärleksliv är viktigt för dig, du kämpar och lyckas hålla det i trim"

JUNGFRUN 24/8-23/9

Du har för mycket att göra. Ditt yrkesliv känns stressigt och tungt. För dig som studerar fungerar den här perioden lite bättre, men du har hur som helst svårt att hinna med dina personliga intressen. Ditt kärleksliv är viktigt för dig, du kämpar och lyckas hålla det i trim.

kärlek/sex: 5
kul/nöjen: 3
tur/pengar: 4

Jahopp. Det var det. Inte lika kul som det förra, men det får duga. Har haft en riktigt, riktigt seg dag. Har varit lite halvsjuk. Att man alltid ska drabbas på loven. Det är inte rättvist. Har sett "Nära och kära" (för andra gången), ätit kexchoklad och njutit av bra läsning. Ganska okej ändå.
Igår, njöt jag av en väldigt lyckad Halloween-kväll. Eller rättare sagt, en kväll som skulle bli Halloween-aktig, men som sedan blev en ganska vanlig myskväll, med Malin. Med Kinamat. Men, det var jättetrevligt ändå.
Torsdag idag. Och snart är lovet slut. Och som jag visste redan när jag skrev min "Att göra under lovet"-lista så blev det inte mycket av det. Att man inte ger upp med att skriva dem. Listorna, alltså. Fast, på något konsigt sätt så är det väl lite roligt att planera. Planera vad man (inte) ska göra.

Adios!


RSS 2.0