Den eviga längtan till våren

image68
Vacker utstyrsel från Dagmar

Längtan till våren blir inte direkt mindre av att man ser alla dessa ljuvliga små utstyrslar här och var. Affärerna här i Jönköping verkar dock inte vara med på refrängen.

Lyckat

image67

Kanske inte världens charmigaste bild, men detta är i alla fall, till höger min favoritaccessoar just nu (där lät jag nästan som Ebba von Sydow. Tänk vad man lär sig (Skämtskylt)). Julklapp från min vän Sanna. Där lyckades hon riktigt, riktigt bra! Örhängena till vänster är inte fel de heller. Ja, vissa är då proffs på presenter.

Here, there and everywhere

Mitt första inlägg på väldigt, väldigt länge. Känns det som, ialla fall. Råkade i all hast glömma mitt nya lösenord, och ja. Sedan blev det som det blev. Nu är jag här i alla fall, lite halvt.
Imorgon blir det årets första 18-års kalas. Agnes ska firas, och det ska bli riktigt, riktigt trevligt. Ska bära min nya klänning som jag införskaffade i Göteborg, där jag var med Malin i helgen. Den vistelsen var mycket trevlig. Ungefär 10 timmar var vi ute på stan och vandrade, fikade, åt och inhandlade fina prylar. Och träffade min Göteborgvän. Alltsammans var toppen. Förutom värken i fötterna som vi märkte av på kvällen.
Nu ska det läsas psykologi. Det måste vara den enda skolbok som man faktiskt läser med intresse.

Kräm!

Nästa

De återstående timmar denna dag tänker jag ägna åt att bli proffs på religion. Så är det.

Chokladbollsfrossa

Emma säger:

baka chokladbollar - rena hjältedådet!

Malin ' säger:

hahah. nja. inte så bra alltså..


Estetiskt

image66

Tiden framför datorn går allt mer till att kika på prylar. Ack, så trevligt! Denna ring skulle gärna få sitta på mitt finger, Nej, nu ska jag kolla lite "Sex and the city" med världens bästa Julia.


 


Fundering

Undrar om vintern någonsin anländer till Jönköping 2008, eller om det kommer att bli en vår utan smält snö?

Ännu en bra anledning till att börja sy

image63
Fann den här vackra sak på någon blogg igår och blev genast intresserad. Tills jag råkade märka att den var från Lanvin (just det dämpade inte mitt intresse) och att den faktiskt skulle bli min för 359. Euro (Det dämpade mitt intresse något). Då fick jag den fina idén att jag kanske borde sy ihop något liknande. Inte härmas totalt, jag har ju mitt estetiska sinne själv. Nej, men allvarligt talat. Köpa en t-shirt och sedan klippa, måla och låta sitt estetiska sinne flöda. Ja, men detta ska nog gå. Om inte i detta liv, så kanske det sker i nästa.

Nödvändig kunskap

Kanske inte direkt. Men ganska intressant var i alla fall föreläsningen som vi fick idag. Har råkat glömma bort namnet på denne man som stod och pratade i nästan tre timmar, men han verkade duktig. Han hade bland annat gjort musik till "Vingar av glas", och det är ju en bra film. Nog om det.
Idag har jag varit i farten, tro det eller ej. Det har pluggats psykologi (gjorde till och med anteckningar, och markerade med neongrön penna. Fast man egentligen bara skulle läsa. Det måste ha varit kaffet.) Lite matte har jag också hunnit med under dagens få timmar. Och till sist lite läsning i "Singoalla". Har nästan börjat tycka att den är lite bra. Sådär lagom romantisk. Det måste vara min ny-gamla vän Lina som smittat av sig lite av sin positivitet till studerandet. Se där, hon smittar inte bara av sig glädje, utan gör mig också bättre i skolan. Och en sak till, hon är till och med en av mina bästa vänner. Ja, faktiskt. Vad vi dock märkte när vi satt och pratade igår under vår matte-plugg-stund var hur problematiska våra måltider tillsammans kommer att bli. Hon älskar kött och äter inte en enda grönsak, och jag är vegetarian. Värre kan det knappast bli. Det vi kom fram till efter en hel del suckar var inte direkt nyttigt. Pizzan får nämligen bli vår räddning: ena halvan vegetariana och andra halvan kebab. Helt perfekt.

Inga brutna ben...

... men en liten förkylning har börjat gro. Hellre det än ett brutet ben i och för sig. Årevistelsen var mycket fin. Mycket skidåkning, och en hel del söta pistvakter. Johan, som stod vid Vargliften, precis utanför vår stuga, var riktigt söt. Kände mig dock inte så jättecharmig i min utstyrsel. Skidkläder känns liksom inte så personligt, även om det är ett måste.
Vad jag dock märkte under förra veckan är att man faktiskt kan tröttna på att åka skidor. Även om det är fasansfullt kul ibland när man glider fram i de lagom branta backarna (typ blåa - räcker för min del), så kan det bli lite tröttsamt de sista dagarna. Det tyckte jag i varje fall då, men just nu känns det som att jag skulle göra vad som helt för att få åka tillbaka igen.

Vad jag har lärt mig under min vistelse i Åre:

1. Att det ibland kan löna sig att låtsas vara "liftnybörjare" (Ljug. Jag testade inte detta, men var på god väg. Kom på det såhär i efterhand.)
2. Att pulkor kan användas till väldigt många ting, tex. till att dra skidor på och sedan låtsas att pulkan är en hund, och att man sedan blir jagad av den. Det går så mycket snabbare då.
3. Att öronproppar kan vara nödvändiga när man åker nattåg (och dessutom råkar vara i sällskap med en levande borr, eller något i den stilen)
4. Att ytliga böcker kan vara trevliga efter långa dagar i backen.
5. Att granar kan vara fina att se på (och att man faktiskt inte måste åka in i dem, om man inte vill)
6. Vad otroligt lätt man känner sig när man inte går runt i tunga pjäxor.
7. Att skidfrisyr inte är något för mig.
8. Att det finns många möss i backarna, både levande och döda.
9. Att tiden går snabbare i långa liftar om man tillsammans med sin pappa sjunger fåniga låtar.
10. Att det är otroligt skönt att komma in till stugan för att sedan dega runt i underställ.


Farväl!

Nu är det snart dags. Packningen är nästan färdig och pirret i magen börjar komma. Tänk, att imorgon vid den här tiden svischar jag fram på skidor i Åre. Jag kan knappt vänta. Tågresan dit är inget som direkt lockar, men jag har gjort mitt bästa för att kunna hålla mig sysselsatt. Fyllt ipoden och packat ner massor av böcker. I och för sig är det nattåg som gäller, så då är det ju bara att sova. Men hur roligt är det egentligen på en skala? Nåväl, nu ska jag packa färdigt och dricka kaffe.

Farväl!

Gott nytt får (eller år som andra säger)

image59

Nyårsaftonen blev lyckad. Är riktigt stolt över min insats som lekpåhittare. Bilden visar hur snygga vi som fixade maten var under kvällen (Sannas bild).
Nytt år nu alltså. 2008. Och redan har jag kommit igång med träningen. Jag tränade både igår OCH idag. Jag kände ett starkt behov av att träna nu lite innan Åre-resan som bär av på lördag. Hurra! Skidåkning nästa.
Idag införskaffade jag mig en ljuvlig parfym på Body Shop. Så, nu är jag både vältränad (i alla fall på väg) och doftar ljuvligt. Det känns 2008.
Hela nyårsdagen gick jag och noterade saker som jag gjorde för första gången detta året. Som att äta frukost, klä på mig... ja, allt det där. Jag och någon pratade om det på nyårskalaset, att man borde räkna hur många gånger man gör en viss grej på ett år. Men jag har ännu inte kommit på vad jag ska räkna. Det får ju inte vara något man gör alltför ofta, och inte heller för sällan. Detta tål att tänkas på. Hur många gånger man klipper sig. Eller, det gör man ju förvisso inte så ofta... Nu så. Nu kom jag på det! Jag ska räkna hur många tidningar jag införskaffar under 2008. Puh. Detta bådar inte gott.

image57

RSS 2.0