Och den kommer smygande

Den där sommarkänslan.

Kanske för allra sista gången

Idag har jag haft min sista mattelektion. Eller, rättare sagt, idag suddade jag ut alla uträkningar och allt kladd som lyckats fastna på de trista sidorna i min mattebok. Och lämnade in den. Aldrig mer matte B. Så. Nu är det slut. Kanske för alltid, vem vet. Eller så kanske mirakel sker, sisådär om fem år, då jag kanske får för mig att ta några kurser till. Känns inte högst troligt just nu, men man ska aldrig säga aldrig.
Snart ska jag dra mig ut till parken och sätta mig under något stort träd och läsa religion. Om hindism och buddhism närmre bestämt. Måste erkänna att jag tycker att detta är ganska intressant ändå. Funderar starkt på att bli religiös (eller nåja, lite halvt). Men först måste jag nog bestämma mig. Vilken religion. Båda religionerna är ju sådär härligt flummiga. Nej, nu ska jag ta mig en riktig funderare uppe i tankeslottet. Så: farväl!

Man kanske ska meditera också när man ändå sitter där? Precis som Buddha brukade göra.


17 maj

Inte nog med att det är Norges nationaldag. Nej, idag fyller även min käre katt år. Inte har det firats, mer än lite extra gos sådär, men det får duga så länge. Min lördag har varit fin. Träffade Malin på stan för att äta amerikanska pannkakor på Vasas (som i och för sig var lite halvgoda, men trevligt, det var det). Sedan for vi iväg till Öxnehaga, där Daniel Karlsson skulle sjunga ett par låtar. Eller, en hel rad faktiskt. Det var mycket trevligt. Han är faktiskt lite underskattad den killen. Sedan tog vi bussen hemåt. Sedan har jag inte fått särskilt mycket gjort. Inte mer än godishandling. Så nu väntas en helkväll framför tv:n. Skönt.

Saker jag tycker om

Här kommer en liten lista på saker jag tycker om. Påfyllning kan tänkas. För, det slog mig att man faktikst tycker om ganska mycket ändå. Fast skulle jag göra en lista på saker jag ogillar skulle den nog bli något längre. Det måste jag nog erkänna. Men jag säger som min mormor och morfars granne: "Sån är jag"!
Här kommer den, utan ordning såklart.

Sådant jag tycker väldigt mycket om
Mamma, pappa och Ellen (min elva, snart tolvåriga syster), mina vänner, solsken, min något speciella katt (Tassa), musik, värme, höstlöv, baskrar, sjunga, varma bad, mat, skratta, klinka piano, inredning, väskor, film, sommaren, böcker, lätta korsord (helst i kamratposten eller veckorrevyn, då känner man sig sådär härligt smart), Nemi, England, fika, djupa samtal, te, våren, att skriva, mindre djupa samtal, mitt piano, grilla, bada, leka med småbarn (och ibland med stora), djur,  blogga (även om det råkar vara så att jag kanske spenderar mer tid till att läsa andras), mammas frallor med sesamfröm, att måla barnsliga figurer, fina kläder (helst klänningar och mönster), vår lilla kanin Smilla, gå på bio, vara med i tävligar (har dessvärre aldrig vunnit), sitta på pieren och äta glass, Desperate housewives, höst, pannkakor, åka skidor (helst i blåa backar, alldeles lagom för mig), pappas morotsrätt, Paris (har förvisso inte ens varit där, men om man känner att man tycker om något trots det, då är det nog något alldeles speciellt), varma sommarkvällar, grillade marchmallows, tända ljus, sovmornar, cykla (helst fort, fort, fort), omtänksamhet, mandeldoft och sist, men inte minst, min underbara pianofröken Anette.

Min vän Kvintcirkeln och jag

Jag och min vän Kvintcirkeln har haft många trevliga stunder tillsammans. En hel hop. Vi har drucktit te, ätit kakor och... talat om livet, ända inpå småtimmarna. Men nu är det över. Igår hade vi slutprov i gehörs- och musiklära. Ett prov på allt vi har lärt oss i teoriväg. Allt från melodiska mollskalor till knepiga harmoniseringar. Fast riktigt över är det inte. På måndag gäller det att ha öronen rensade, för då är det dags för gehörsprov.
Vad som slår mig då och då är att sommarlovet börjar närma sig. Jag kan nästan inte förstå det. Vad hände med denna termin? Och vad hände med motivationen som man en gång hade? Jag tror mitt upp i alltihop att musikalen gjort mig lite granna fundersam. Den visade sig liksom vara mer givande än att gå i skolan och studera. Snälla, ge mig en till musikal, så är jag fullärd sen. Nej, skämt åsido. Kanske borde man ta fram matteboken? Nej, just det. Den glömde jag i skolan. Ahh, det är något väldigt underbart med att vara lat. Imorgon börjar jag inte förrän klockan elva, så då ska jag sova länge, länge. Fast, det är något svårt att lyckas med detta numera, eftersom jag ännu inte har införskaffat mig några persienner. Det får bli ännu en punkt på min "att-göra-lista" som börjar att bli evighetslång. Men, äsch. Det tar vi sen.


Skulle man kunna tänka sig att det blev en tårtbit kvar till mig?

En underbar period i mitt liv är över. Tretton lyckade föreställningar med Lyndon Starblazer är förbi. Och det har varit så fantastiskt roligt. Hundra gånger roligare än vad jag faktiskt föreställt mig. Inte för att jag föreställt mig särskilt mycket om detta. Men som sagt. Vilken tid!
Igår kom dvd:n i brevlådan. Till min förvåning var jag faktiskt ganska lugn. Och när jag väl satte mig för att kolla på den, så kände jag mig faktiskt lite halvtrött på alla låtar. Trots det är det endast musikallåtar som lämnar min mun.
Nu har jag varit ledig i tre dagar, och är fortfarande helt slut. Det måste varit så att man förträngt all trötthet, och så kommer den nu.
Att komma tillbaka till skolan på måndag kommer nog bli ganska chockartat. Jag menar, jag har inte öppnat en  på skolbok på en månad. Jag saknar redan långa Lyndon-dagar med paus i solskenet  och sena kvällar fyllda med peruker och smink. Jag saknar till och med uppsjungningarna med tårtsången.
Med andra ord är jag väldigt glad och tacksam över att få ha varit med om något som detta. Kanske får man aldrig vara med om något liknande igen. Men detta har ändå varit något som jag aldrig kommer att glömma. Aldrig.


RSS 2.0