Söndag

Vaknade innan väckarkockan ringde idag. Vad har hänt? Efter en något ansträngande dag igår (tidningsutdelning med Malin) trodde jag att jag skulle vara svårväckt, men: nej. Skumt.
Sofies värld är klar nu, ialla fall. Skönt som sjutton. Och imorgon, är det första dagen på höstlovet. Ooh. Vad underbart. Men jag har fortfarande inte planerat något... Eller, detta är det jag har kommit fram till att jag ska göra:

1. Sy (jag kan ju i alla fall inbilla mig att detta kommer att ske på lovet)
2. Städa (tråkigt, men sant)
3. Skriva (oh yes)
4. Spela och sjunga (tralalala)
5. Något spännanade vid Halloween. Bus eller godis?

Torsdag...

...och snart fredag. Logiskt och bra. Men hör och häpna, den här veckan har jag inte längtat ihjäl mig. Den här veckan har jag ju, som sagt befunnit mig på en väldigt mysig och trevlig fritidsgård. Och det känns nästan lite sorligt att det det snart är fredag. Eller inte nästan utan det är sorgligt. Även om höstlovet väntar nästa så känner jag ingen superlängtan. Fast, det är klart, skönt ska det ju bli.

Allt det här har hunnits med på denna fjuttiga praovecka (fast jag har fortfarande imorgon kvar)

Måndag: Första dagen alltså. Inte så mycket att göra, men barnen och jag hade kul ändå. Lärde mig att spela "blokus" (som inte riktigt var min grej, man var nämligen tvungen att tänka logiskt).
Tisdag: Jag och Linda, min arbetskamrat (haha) åkte iväg för att handla. Bröd, nyponsoppa och en massa annat gott stod på listan (som vi varken hade med oss eller hade skrivit) och ingredienser till kladdkaka. Sedan blev det alltså bakning. Reslutatet blev faktiskt... sådär, men trevligt hade vi!
Onsdag: En dag jag kanske alltid kommer att minnas. Dagen då jag sydde mina livs första gardiner. Jo, det är helt sant. Visst hjälptes vi åt, jag och Linda, men sydde, det gjorde jag. Det blev till och med riktigt snyggt.
Tordag: Idag finslipade vi lite på gardinerna. Sedan blev det frisörlek. Så, här sitter jag nu med 80-tals krull. Men, man får väl offra sig (jag måste sluta med mina överdrifter, det blev inte ens någon 80-tals frilla. Fina lockar blev det.)
Fredag: Imorgon ska vi baka kladdkaka igen. Denna gången ska den bli perfekt!

Kanske är det natt, min vän

Det är underligt. Jag vet att jag alltid snackar om hur trött jag är, men det är väl den dystra sanningen, att man är just det i dessa tider. Fast nu är jag faktiskt inte trött (okej, intresseklubben antecknar). Fast inte är det så konsigt... Min första prao-dag var inte direkt ansträngande... Från klockan ett till fem. Alldeles lagom sådär. Men imorgon blir det andra bullar. Eller kladdkaka (haha, jag är bara för rolig). Yes, jag ska baka kladdkaka med mina små barn (som inte är så små egentligen (10-12 år)).
Och idag fyller min systeryster 11 år. Grattis! Så, trots att jag började klockan ett idag, var jag uppe klart i sju och sjöng med min hesa stämma. Det är riktig kärlek det!
Puuh. Råkade bli påmind av en viss Malin att det ligger en Sofies värld och väntar på att bli läst. Får ta tag i det imorgon. Suck, min sovmorgon är förstörd. Men jag är inte dyster för det! Jag är faktiskt glad. Nästan så glad att jag kan skratta för mig själv. Ja, det är faktiskt en ny dold talang jag har upptäckt. Eller rättare sagt, jag har märkt hur roligt det är att sitta och låtsasskratta tills man faktikst bryter ut i skratt - på riktigt. Något jag testade påmattelektionen i fredags. Så kul har jag. Hahahahaha! Oj. Jag borde nog sova, trots allt.


Och jag älskar fortfarande horoskop

JUNGFRUN 24/8-23/9

Kärlek är huvudtemat under dessa härliga höstveckor. Visserligen hinner du med en del nöjen också och kanske en resa, men det är kärleken du vill satsa mest på. Gott om romantik och om du vill det även nya möjligheter. Du hinner också med några riktigt mysiga familjekvällar.
kärlek/sex: 5
kul/nöjen: 4
tur/pengar: 4

Och tack Morm och Morf för en trevlig dag!

Höst och trött - redan?

Vilken dag. Jag har haft träningsvärk många gånger i mitt liv (haha), men aldrig har det känts som idag. Jag vaknade liksom upp i morse, nästan orörlig. När jag gått runt i skolan idag, har det nästan sett ut som att jag bajsat på mig. Men, så kul är det inte, det är sprungit runt Munksjön jag har gjort. Allt för Kicki. Livet är underbart!
Hum.. Om man skulle ta och gå och lägga sig... Jag vet att klockan inte ens är nio, men något har hänt. Jag är trött hela tiden. Jag antar att det är hösten som spökar? Man kanske borde köpa sig något i hälsobutiken.. Det ska jag göra imorgon!


Bo Kaspers Orkester i mitt hjärta

vi åt ett fyrarättersmål
ett sånt man gör en enda gång
i början utav romantiken
man alltid hoppas att bli lång
vi stod och hångla med varann
i varje hörn vi hamna i
och vi var glada som barnkalas
bättre lär det aldrig bli

vi kommer aldrig nånsin veta
vad som händer med oss sen

den här dagen kan vi aldrig
aldrig göra om igen

det slog oss på vägen hem
lika plötsligt båda två
vi kanske borde stanna här
om det blir nerför sen ändå
vi åt ett fyrarättersmål
och vi kommer nyktra till
och vi blir hungriga igen
och du kan önska vad du vill

vi kommer aldrig nånsin veta
vad som händer med oss sen
den här dagen kan vi aldrig
aldrig göra om igen

Och så horoskopet

JUNGFRUN 24/8-23/9

Under några dagar satsar du mycket på nöjen och att träffa folk, men från den 8:e och framåt är det kärleken som lockar och drar. Du är på synnerligen romantiskt humör och dessutom har du tur, letar du efter en ny kärlek dyker det upp lovande alternativ ideligen.

kärlek/sex: 5
kul/nöjen: 4
tur/pengar: 5




Det har nästan blivit en vana att läsa horoskopen på veckorevyn.com. Har man ingen riktig tro, så får man skaffa sig någon! Jag tror numera på sånt här. Vad kallas det nu igen.. Sak samma. Det ser väldigt lovande ut i alla fall. Kanske hittar jag den stora kärleken i kväll, på Nordisk Gårdsbandsfestival?




 

Opera, moské och synagoga, vilken blandning!

Jag har haft helt fullt upp några dagar nu. Och det känns. Förutom skrivande av recensioner har det även hunnits med en skolresa till Göteborg. Igår morse satte vi oss, vi två musikestetar-klasser på en dubbeldäckare som förde oss till den mysiga staden. Vi gick rundvandring på Göteborgsoperan, besökte en synagoga och en moské (så nu vet jag allt om judendom och islam, det kan vara nödvändigt). Sedan fick vi tid på stan. Hurra! Vi yrade omkring där, så uppslukade av alla trevliga butiker, att vi till och med glömde att äta. Illa. Sedan bar det av till Operan igen, där vi gick på "Barberaren i Sevilla". Så, nu kan man säga att man har varit på opera. Hurra!


image38

Bild tagen av mästerfotografen Malin.

Äntligen

Helg. Tack och lov för det. Skrivit tidernas kanske största prov idag. Eller så farligt var det egetligen inte, men det är så underbart skönt att det är över. Så, nu vet jag allt om Mozart, och operan och.. wienklassicismen. Jippie, jag undrar när jag egentligen kommer få användning av denna kunskap... Det lär jag väl märka i framtiden. Nu väntas det supergod fredagsmat. Som på de gamla goda tiderna. Fredagsmys!


RSS 2.0