Jag lever

Det var ju inte farligt att börja skolan trots allt... Mitt humör växlar just nu mellan laddad (för studerande) och lite mindre laddad. I och för sig har vi inte fått någon jobbig uppgift än, men det känns som jag ändå har kommit in i vardagen. Nej, det där var en överdrift. Det har jag inte alls det.
Men, som jag sa så började allt pangbom. Jag hade sånglektion samma dag som vi började och "Sollan" sade
"Jag behöver ju inte fråga vad du tycker om att börja skolan igen, det läste jag ju i morse i tidningen, hahahaha! " Det var ju ganska roligt. Äntligen! Nu är jag nästan kändis. Hoppas inte alla lärare läste det jag sa, men seriöst - hur många tycker det är roligt att plugga? Ibland önskar jag att man var lite som Hermione. I alla fall lite. 
Jag fyller visst år på onsdag. Födelsedagar känns inte riktigt lika spännande längre, men jag hoppas det blir en trevlig dag ändå!
Idag har har jag laddat lite inför Police konserten. På torsdag gäller det! Hoppas man hinner med en runda på stan också. Det skulle inte sitta fel alls!

Och så var det över, men livet går ju inte under för det.

Sommarlovet. Några timmar kvar. Jag har en svag känsla av att att kommer börja pangbom, med läxor, prov och all det där (som man inte saknat en dugg). Men, det återstår att se imoorgooon.
Nu väntar Harry Potter på mig i sängen. Boken alltså. Har jag föresten nämnt att jag börjat läsa dem? Jag är förvånad över mig själv. Trodde inte alls att jag skulle gilla dem. Det är därför jag väntat i ungeför 10 år med att läsa den första. Den kom faktiskt ut 1997, så nu kändes lagom. Men tänk vad fel jag hade. Jag är redan inne på den tredje.
Men som sagt. Harry väntar! Kräm!

Jag vill verkligen inte säga de allt för tråkiga orden...

...men (åter igen)  vart tog sommaren vägen? Jag minns alldeles för väl skolavslutningen, då jag tänkte att "nu står jag här med ett helt lov framför mig" och samtidigt tänkte"men det kommer gå alldeles för fort, som vanligt och snart börjar skolan igen" och tänkte  "då ska jag komma ihåg att jag tänkte dessa djupa (eller inte) tankar". Och ja, det gör jag. Alldeles för väl.
Jag tror att många, liksom jag, känner att den här sommaren har varit speciell. Eller, kan man egentligen ens kalla det för sommar? Jag får nästan ont i magen när jag tänker på det. Hur jäkla fort det har gått. Ändå har det inte alls (för min del) varit något jättekul sommarlov. Det har varit något mellanting sådär. Visst har jag haft det roligt, men de lata och (nästan för) varma dagarna på stranden har varit alldeles för få. Jag har en svag känsla av att ovanligt många kommer falla in i tråkiga (som att det finns roliga)höstdepressioner. Vi behöver sommaren. Den vanliga, riktiga sommaren med sol och bad och allt det där som jag tjatar om alldeles för mycket (utan att få ut något av det).
Nu de senaste dagarna har jag ialla fall njutit av ledigheten. Vätterfest och bad och faktiskt hängt lite på stranden och trotsat molnen som allt för ofta smugit sig fram.
Nu när jag tänker efter är det ju inte illa att börja skolan igen. Tänk alla människor man får träffa (vissa skulle jag hemskt gärna undvika, men de är inte  många) och.. nya tag liksom. Det tänker man väl alltid, men nu ska jag tamesjutton lägga gasen i botten (det där påminde mig lit e om att jag kanske borde övningsköra) och verkligen komma igång. Får se hur jag ser på saken om två veckor, sådana saker brukar man kanske bara slänga ur sig sådär, i brist på annat, men jag menar det. Jag ska i alla fall försöka. Mer kan man ju inte göra. Det vore allt för konstigt.

Ciao!

Gårdagen

Jag och Malin ville göra något kreativt. Något man inte gör så ofta, något man vill hinna med på sommarlovet. Då kom vi på den briljanta idén - att laga mat. Så, nästan hela gårdagen gick åt just åt detta. Vi började med att kolla recept och hittade ganska snabbt något som lät väldigt gott: Thailax. Vi flög till Coop forum för att handla, och det tog tid. Jag förstår inte vad vi höll på med egentligen, men nu känns det i alla fall som att man känner till minsta lilla vrå där.

När vi väl var hemma så var vi grymt hungriga. Då hade några timmar gått, och någon till återstod. Riset brändes, så att vi fick göra en till omgång, men annars gick allt toppen. Thailaxench min favorit- morotssallad blev perfekt. Men en sak tror jag att både jag och Malin kom på: Laga aldrig mat när du är hungrig!

När kvällen kom smygande kände vi oss ganska trötta. Eller riktigt trötta. Efter maten lade vi oss för att "sova", vilket inte gick så bra. Helt plötsligt hade vi en massa intressanta saker att säga varann, den blev inte en tyst minut. Så efter en timma gick vi upp för att äta chokladpudding.

Helt plötsligt närmade sig klockan nio och vi kände att vi ville gå en sväng till Vätterfesten. Vi hade hela kvällen kollat ut och tyckt det var oerhört skönt att vara inne i det varma, torra, det regnade ju en hel del (ovanligt). Men sedan hände något. När vi klev ut genom dörren för att ta oss en sväng till stranden så slutade att regna. Vi kommer med solsken. Solsken är väl en mild överdrift, men det regnade inte en droppe i alla fall!
Kvällen blev lyckad. Vi träffade på en massa trevliga människor och nästan hela vår klass var där. Mycket lyckat som sagt! Nu ska jag göra något vettigt (typ läsa). Snart kommer Malin och då ska vi äta. Att äta måste vara vår grej! Hejsvej!


Mild beslutsångest

Skulle precis iväg och handla ingredienser till mina efterlängtade muffins när jag märkte att det fanns för många goda recept på dagensmuffin.se. Antingen chokladmuffins med hallon eller rabarbermuffins med vit choklad. Men den här bilden från sidan gör mig nästan säker...

Igårkväll fick jag för första gången denna sommaren "den riktiga sommarlovskänslan". Den kommer nu när skolan börjar om en vecka.. Först låg jag på stranden och läste i det sköna (men växlande) vädret, sedan var det grillkväll på kvällen (logiskt) med Malin, Linn och Sanna. Så jättemysigt. Lite senare på kvällen, när det var ganska mörkt blev jag och Malin väldigt badsugna. Så, vi sprang i den varma Vättern. Ja, den var faktiskt varm. Nakenbad också. En sådan grej man bara måste ha gjort innan sommarlovet är slut.


image30


Goda kantareller, finns i en skog nära Dig

Pappa frågade mig idag om jag ville med ut på en promenad, och visst ville jag det. Jag hade ju trots allt suttit och spelat sims en stund och gjort lite andra nödvändiga ting, så vi for ut.
Det blev en riktig långpromenad, väldigt trevligt. Och ännu trevligare blev det när vi råkade stöta på lite kantareller. Så nu väntar en god kantarellmacka. Det var längesen.

image29

Muffin eller muffins?

Säger man en muffin eller en muffins? Flera muffin eller muffins? Konstigt ord det där.
Jag har aldrig varit någon äkta muffinälskare, men när min vän Linn nämnde dagensmuffin.se så kom jag på att jag kanske ändå är det, innerst inne. För att här sitter jag en fredagskväll och dreglar (okej, lite överdriv) över alla smarriga recept. Jag menar, det här skulle jag inte tacka nej till: rabarbermuffins med vit choklad.
Och så har jag kommit in i en tea-period igen. Jag älskar verkligen tea. Det är så.. engelskt. Just nu surplar jag rabarber-grädd tea. Har väl snöat in lite på rabarber också verkar det som...

Idag skulle jag och Linn vara lite... ja, vad ska man säga.. lite nyfikna, så vi gick ner till Rocksjön för att kolla in "reggae-kvällen" som skulle vara där. Men, ibland så blir saker misslyckade och.. det var väl ett sådant tillfälle! Det var jättemysigt, men väldigt lite folk. Och ganska dåligt väder också för den delen, det hänger ju ihop det där. Men det var synd, reagge är väldigt skön musik och det skulle verkligen kunnat bli en hit, men.. jag är ändå glad över att vi gick dit.

Nej, du ska jag fortsätta att vila ögonen på alla söta och goda muffins. Imorgon ska jag baka, det är en sak som är säker!

Let me overdose on DH with you

Denna låt av Billie the vision and the dancers har länge spelats hemma hos mig. Undrar varför.

I've been thinking 'bout Gabrielle Solis and all the desperate housewives.
I've been thinking 'bout Mike Delfino and his gun.
I've been drawing patterns in my mind, but I can't fall asleep.
I've been counting all the sheep there is to count.
No, I can't fall asleep, that's why I'm here with you tonight.
Can you lend me a DVD box or sing me a lullaby?

Hello Mrs. Van De Kamp did you clean the whole kitchen and drink all the wine?
Hello Saferide, can you give me a safe ride back to sleep?
Cause I wanna OD on DH. I wanna OD on DH.
Let me overdose on DH with you.



  

9 augusti

Limpan och Slemmet- det måste vara den perfekta kombinationen!

image25


Juni, juli, AUGUSTI

Beställde för första gången en dvd-box men en av tidernas (enligt min åsikt) bästa tv-serie för ett par veckor sedan. Vilket nöje! Har hört det där att det är väldigt lätt att bli beroende, och visst. Jag har märkt det.  Något (eller några) om dagen ialla fall. Men något jag märkte av "detta lilla nya påhitt" var att det inte bara var roligt att se avsnitten. Känslan att se den fina (öhm, liten överdrift) kartongen i brevlådan när den anlänt gjorde mig sådär härligt varm inombords. Nej usch, jag måste sluta med dessa överdrifter, men det var nästan så. Så, nu känner jag att jag vill göra om det. Men jag vet inte rikgit vilken jag ska beställa härnäst.. Det känns lite tråkigt att snöa in på Desperate housewives (som om jag inte redan gjort det) så. Jag måste prova något nytt. Men vad? Jag måste nog sova på saken. Jag borde verkligen sova. Hade jag varit pigg hade jag förmodligen inte skrivit detta ytterst seriösa och givande inlägg. Men, det här kanske är viktigt för mig nu. 

Jag längtar. Efter höstkläderna. Jag längtar absolut inte till hösten, men de där "burriga" grå koftorna som bara är sköna.. Och alla vackra färger. Åh. Men det får inte bli höst än. Oh nej. Skolan, oh hjälp den börjar om mindre än tre veckor!  Herrejösses, nu måste jag verkligen sova!


RSS 2.0